در حالت کلی گوشی های سامسونگ دارای پردازنده های مختلفی هستند که برای مثال می توان به پردازنده مدیاتک (MediaTek)، اگزینوس (Exynos) و کوالکام اسنپدراگون (Qualcomm snapdragon) اشاره کرد. برای اینکه به طور کامل فرق میان این پردازنده ها را درک کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
ویژگی های پردازنده مدیاتک
پردازنده مدیاتک قیمت بسیار مقرون به صرفه ای دارد، به همین دلیل اکثرا در گوشی هایی که قیمت مناسب هستند و در شمار گوشی های میان رده قرار می گیرند استفاده می شود. این پردازنده با توجه به قیمت گوشی عملکرد خوبی از خود نشان داده است. درست است که پردازنده اسنپ دراگون در اجرای بازی عملکرد بسیار بهتری دارد با این حال این پردازنده نیز تا حدی کارایی خود را نشان داده است. راندمان و بازدهی انرژی در پردازنده مدیاتک کاملا خوب است و عمر باتری خوبی را از خود نشان داده است.
ویژگی های پردازنده کوالکام اسنپدراگون
پردازنده کوالکام اسنپ دراگون یکی از با کیفیت ترین پردازنده های ذکر شده در بالا به شمار می رود. از این پردازنده برای گوشی های هوشمند رده بالا و پرچمدار استفاده می شود. از آنجایی که این پردازنده ها عملکرد بسیار خوبی دارند و ویژگی های پیشرفته ای دارند در میان کاربران و مصرف کنندگان از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. یکی از ویژگی های خوب پردازنده کوالکام اسنپدراگون قابلیت شارژ سریع است. این پردازنده از طرفی یک موتور هوش مصنوعی داخلی دارد که می تواند تصاویر را با کیفیت بهتری پردازش کند.
ویژگی های پردازنده اگزینوس
پردازنده اگزینوس اغلب در گوشی های سامسونگ مدل گلکسی دیده می شود. این پردازنده معمولا هشت هسته ای است و تعداد تراشه های به کار رفته در این پردازنده زیاد است. از نظر رم این پردازنده بسیار سریع عمل می کند. اگر قصد دارید از گوشی همراه خود به صورت روزمره استفاده کنید، ما به شما پردازنده اگزینوس را معرفی می کنیم چون برنامه ها را با سرعت بالاتری می تواند بارگذاری کند. ولی اگر قصد دارید از گوشی موبایل خود برای عکاسی و بازی استفاده کنید به دنبال پردازنده دیگری باشید.
مقایسه FRP در گوشی های سامسونگ
برای برداشتن قفل امنیتی FRP در گوشی های سامسونگ ما سه روش در پیش رو داریم:
- پردازنده مدیاتک:
در این حالت باید درایور CDC را نصب کنیم و سپس روی حالت دانلود مود (Download Mode) برویم. شاید برایتان بردن روی حالت download mode کمی مشکل باشد. در اینجا یک توضیحی در این مورد میدهیم:
در ابتدا گوشی را خاموش می کنیم. در گوشی های قدیمی منظور مدل های سال های 2016، 2017 و قدیمی تر که دارای دکمه هوم هستند (مثل مدل گوشی های گلکسی A3، J5، S4 و …) دکمه هوم و ولوم پایین (کاهش صدا ) و پاور (دکمه خاموش و روشن) را نگه می داریم. بعد از گذشتن چند ثانیه صفحه Warning دیده می شود، در این لحظه همه کلیدها را با هم رها می کنیم. بعد از آن تنها دکمه ولوم بالا (افزایش صدا) را فشار می دهیم وارد حالت دانلود مود می شویم.
در گوشی های جدید که سال های 2019، 2018 را در برمیی گیرند، این گوشی ها دارای دکمه هوم نیستند و شامل گوشی هایی مثل گلکسی S9، note 9 می شوند. کلیدهای ولوم پایین (کاهش صدا ) و ولوم بالا (افزایش صدا ) را همزمان با هم نگه می داریم و همان لحظه کابل USB که یک سرش را به کامپیوتر متصل کرده ایم به گوشی وصل می کنیم. بعد از چند ثانیه صفحه Warning را مشاهده می کنیم. در این زمان دکمه افزایش صدا را فشار می دهیم و گوشی وارد حالت download mode می شود.
- پردازنده کوالکام اسنپ دراگون:
در این نوع پردازنده نیاز است که پشت گوشی باز شود و Test Point زده شود که چند مورد از test point گوشی های سامسونگ در این صفحه گذاشته شده است.
- پردازنده اگزینوس:
در این پردازنده برداشتن قفل FRP از طریق سرور سامسونگ انجام می گیرد.
سخن پایانی
در این مقاله اشاره کردیم که قفل امنیتی FRP را در گوشی های سامسونگ می توان به روش های مختلفی بازگشایی کرد. این موضوع به دلیل وجود پردازنده های مختلف از جمله اگزینوس، کوالکام و مدیاتک می باشد. گفته شد که هر کدام از این پردازنده ها ویژگی ها و کارایی های مختص به خود را دارند. جی اس ام جی پی تی یک نرم افزار تعمیر موبایل از راه دور می باشد که توسط شرکت پی جو داده خیام طراحی شده است. یکی از وظایف این نرم افزار حذف و برداشتتن قفل امنیتی FRP می باشد.