شرکت گوگل به دنبال این بوده که برای گوشی های اندرویدی خود یکسری اقدامات امنیتی لحاظ کند تا در صورت گم شدن اطلاعات در دسترس دیگران قرار نگیرد. امکان برداشتن این قفل امنیتی توسط متخصصان وجود دارد که یکی از نرم افزارهای موفق که در این زمینه فعالیت می کند، نرم افزار جی اس ام جی پی تی می باشد. این نرم افزار به گونه ای طراحی شده که در کمترین زمان ممکن و با حداقل هزینه این کار را برای شما انجام دهد. مجموعه پی جو داده خیام، سازنده این نرم افزار، در زمینه تعمیرات موبایل از راه دور به صورت 24 ساعته اماده انجام خدمات است.
قفل FRP چیست؟
حفاظت از بازنشانی کارخانه یا قفل FRP (Factory Reset Protection) یک روش امنیتی است که تضمین می دهد اگر گوشی شما گم شود یا کسی آن را بدزدد نتواند به راحتی اطلاعات آن را پاک کند و آن را به تنظیمات کارخانه برگرداند.
این روش امنیتی با شروع اندروید نسخه Lollipop (یا همان اندروید با نسخه 5.1 به بالا) شروع شد و به عنوان یک استاندارد در گوشی هایی با اندروید Vanilla در نظر گرفته شد و امروزه در اکثر گوشی های اندروید موجود است. این موضوع اتفاق خوبی به شمار می آید، زیرا که دسترسی و استفاده از گوشی های دزدیده شده را سخت تر می کند. همین موضوع موجب می شود که دیگر گوشی دزدیده شده ارزش کمتری در میان سارقان داشته باشد. قفل امنیتی FRP با ایجاد حساب کاربری گوگل به صورت خودکار فعال می شود.
نحوه عملکرد قفل FRP
فروش، معامله و رد کردن گوشی هایی که بدون قفل FRP هستند یک نوع مشکل به شمار می رود. روش کار آن هم دلیل این مشکل را توضیح می دهد.
برای بازنشانی تنظیمات کارخانه نیاز است که با حساب کاربری مالک وارد شوید. به این معنی که اگه گوشی خود را در اختیار فردی بگذاری ولی وارد آن نشده باشید نمی توانید آن را بازنشانی کنید. راه حل هایی در اینترنت موجود است اما به محض اینکه در معرض عموم قرار می گیرند بلااستفاده می شوند. قبل از بازنشانی دستگاه و ایجاد حساب کاربری جدید حتما به اطلاعاتی در مورد آخرین حساب کاربری که از آن استفاده شده نیاز است.
نحوه غیرفعال کردن قفل FRP
در اکثر گوشی ها هر زمانی که قصد کردید داده ها را از طریق تنظیمات گوشی بازنشانی کنید این کار به صورت خودکار شدنی است. اگر گوشی شما یک لایه حفاظتی اضافی برای بازنشانی از سمت کمپانی سازنده گوشی شما دارد یا اینکه دارای یک اپلیکیشن «گوشی من را پیدا کن» از سمت شرکت سازنده دستگاه می باشد، در ابتدا باید قفل FRP را به صورت دستی غیرفعال کنید.
با این حال ممکن است هنوز دستگاه هایی وجود داشته باشند که نیاز باشد کار بیشتری روی آن ها انجام گیرد. اگر گوشی شما خیلی قدیمی است، ممکن است نیاز باشد که تمامی حساب های کاربری که به صورت دستی وارد سیستم شده اند را پاک کنید.
- برای پاک کردن حساب کاربری وارد تنظیمات موبایل خود شوید و تمامی امنیت هایی که برای قفل صفحه گذاشته اید را پاک کنید. لازم به ذکر است که قرار نیست برای تمامی گوشی ها این کار را انجام دهید.
- زمانی که این کار را انجام دادید، نیاز است که تمامی حساب های کاربری گوگل را از تلفن یا تبلت حذف کنید. این کار از طریق تنظیمات انجام می شود، در تنظیمات به دنبال برچسب حساب های کاربری باشید. وقتی حساب کاربری را انتخاب کردید کلمه حذف را پیدا کنید که معمولا این بخش در لیست سه نقطه ای قرار گرفته است.
- زمانی که مطمئن شدید تمامی حساب های کاربری گوگل پاک شده است، می توانید گوشی خود را از طریق تنظیمات دستگاه به تنظیمات کارخانه برگردانید.
در گوشی های اندرویدی جدید تا زمانی که بازنشانی به حالت کارخانه را از طریق تنظیمات گفته شده انجام دهید هیچ مشکلی برای گوشی های اندرویدی شما پیش نمی آید. اگر قصد داشته باشید دستگاهی را از طریق بوت لودر ریست کنید، FRP فعال می شود و بدون رمز عبور حساب قبلی قابلیت تنظیم مجدد ندارد.
از کجا بفهمیم قفل FRP بر روی گوشی فعال است یا خیر؟
خبر خوب این است که امکان تشخیص قفل FRP در گوشی های سامسونگ بدون وارد شدن به تنظیمات گوشی وجود دارد. در گوشی های سری قدیمی تنها کاری که باید انجام دهید این است که گوشی را خاموش کنید و سه کلید پاور (کلید روشن و خاموش) + ولوم پایین + هوم (کلید وسط) را با هم فشار دهید تا وارد محیط Downloading شوید. در گوشی های سری جدید این کار تنها با اتصال از طریق USB انجام میگیرد بدین صورت که ابتدا گوشی را خاموش می کنید و ولوم بالا و پایین را نگه می دارید. ولوم بالا از شما می پرسد که گوشی را به حالت دانلود مود (Download Mode) ببرد یا خیر. توجه کنید که ولوم پایین گوشی را وارد Reboot می کند. در گوشی های شیائومی بررسی فعال بودن یا نبودن قفل امنیتی FRP بدین صورت است که در حالت Setup اولیه علامت قفلی در نوار بالا (سمت چپ یا راست با توجه به فارسی یا انگلیسی بودن گوشی) نمایش داده می شود که خود بیانگر وجود قفل FRP بر روی گوشی موردنظر است.
آموزش برداشتن قفل FRP
ممکن است زمانی پیش آید که شما ایمیل و رمزعبور خود را برای باز کردن قفل FRP در اختیار نداشته یا به هر دلیلی فراموش کردیده باشید. پس از بازنشانی حالت کارخانه شما با صفحه ای رو به رو می شوید که ایمیل و رمز ندارید. در این زمان برنامه نظیر جی اس ام جی پی تی می توانند به شما کمک کنند.
سخن پایانی
همانطور که در مقاله گفته شد قفل FRP یک مانع امنیتی است که از طرف شرکت گوگل بر روی گوشی های اندرویدی گذاشته شده است. این ویژگی در نسخه های اندروید 5 به بالا وجود دارد که در واقع کمک کننده به حفظ اطلاعات گوشی در قبال دزدیده شدن است. امکان حذف و برداشتن این قفل امنیتی وجود دارد که توسط نرم افزار معتبر مختلفی از جمله GSMGPT انجام میگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی حذف قفل امنیتی FRP می توانید با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل فرمایید.